Mous systeem

Ter ondersteuning van Digimeet en Digiscan beschikken we over het Mous-Systeem. Dit systeem wordt toegepast wanneer er op meerdere verdiepingen maatvoering gewenst is en waarbij de maatvoering van alle verdiepingen in relatie moet staan met elkaar.

De werking van het Mous systeem is simpel. In plaats van vaste referentiepunten (spijkers en stickers) in de omgeving worden deze nu onderdeel van het gebouw. Op de begane grondvloer van een bestaande gebouw of nieuwbouw worden basis Mouspunten aangemaakt.

Foto’s zijn te vergroten door er op te klikken.

Op deze Mous punten kan een Robotic Total Station (Digimeet) opstellen om vervolgens inmeet- en uitzetwerkzaamheden te verrichten.

Om te verzekeren dat er op meerdere verdiepingen gebruik gemaakt wordt van dezelfde referentiepunten, kunnen de basis Mouspunten door gaten in de verdiepingsvloeren ‘omhoog gelood’ worden d.m.v. een loodlijnlaser. In bestaande gebouwen worden er gaten geboord/gezaagd in de verdiepingsvloeren, in nieuwbouw kunnen de verdiepingsvloeren op voorhand al gespaard worden t.b.v. het Mous-systeem. Op elke verdieping zijn er vervolgens Mouspunten aanwezig om op te kunnen opstellen met Digimeet en/of Digiscan.

Foto is te vergroten door er op te klikken.

Bij het omhoog loden van de Mouspunten wordt altijd uitgegaan van de basis punten op de begane grond. Dit zorgt voor dezelfde referentiepunten op elke verdieping met minimale afwijkingen. Het systeem maakt nauwkeurige maatvoering op meerdere verdiepingen mogelijk door enkel kleine gaten in de verdiepingsvloeren te voorzien.

Foto’s zijn te vergroten door er op te klikken.

Neem direct contact op

BEL MIJ TERUG
U kunt hier een terugbel verzoek achterlaten. Wij zullen ons best doen om zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

Door middel van het Mous systeem kunnen we ervoor zorgen dat er op elke verdieping hetzelfde referentiepunt wordt gehandeerd.