Digiscan

Wanneer een bestaande situatie ingemeten dient te worden maar deze dusdanig complex blijkt te zijn met een hoog gevraagd detailniveau is inmeten met Digimeet tijdrovend. Voor deze complexe inmetingen gebruiken we Digiscan waarmee complete bestaande situaties gescand kunnen worden.

Trimble X9 scanner
Door middel van onze revolutionaire Trimble X9 scanner, verloopt het inmeetproces van bestaande objecten met ongekende precisie en snelheid. Er worden miljoenen pixels per seconde vastgelegd, in kleur en diepte, resulterend in een gedetailleerde, virtuele foto in 3D. De scanner, 150 meter in omtrek, registreert miljoenen puntjes en brengt deze samen in een puntenwolk. Hierdoor ontstaat een virtuele foto in 3D, die in een 3D tekenprogramma als onderlegger wordt gebruikt om o.a. het staal op te modelleren. De scan is tevens in het veld direct zichtbaar op de bijbehorende tablet. Elk onderdeel kan, van achter de computer, nauwkeurig gemeten worden. Dit bevordert de werkvoorbereiding aanzienlijk. ‘Het werkt op de millimeter nauwkeurig; faalkosten worden sterk gereduceerd. Alle partners binnen het bouwteam kunnen meeliften op het gebruik van deze puntenwolk, wat bijdraagt aan de optimalisatie van het gehele bouwproces.

Foto’s zijn te vergroten door er op te klikken.

De keuze tussen inmeten met Digimeet of Digiscan hangt dan ook af van het gevraagde detailniveau van de inmeting. Ook de toegankelijkheid van de locatie speelt een rol. Bij Digimeet is het in veel gevallen nog noodzakelijk meetpunten ‘fysiek’ in te meten door met een prisma het individuele meetpunt aan te wijzen. Digiscan meet alles reflectorloos zonder dat je de meetpunten fysiek aan hoeft te wijzen. Net zoals bij Digimeet kan bij Digiscan alles in een rechte, onbelemmerde zichtlijn vanaf het apparaat gemeten worden.

In het geval dat er naast Digiscan later ook nog Digimeet maatvoering gewenst is worden er tijdens het scannen referentiepunten in de vorm van scantargets en/of referentiestickers aangemaakt en ingescand. Deze referentiepunten staan later ook in de puntenwolk.

Neem direct contact op
Lees ons artikel over de Digiscan in Regio Business

Foto’s zijn te vergroten door er op te klikken.