TOEPASGEBIEDEN

De Robotic Total Station van Digimeet kun je op tal van gebieden toepassen. Uiteraard tijdens het bouwproces maar ook voor grondwerkers, hoveniers en stratenmakers kan het dé uitkomst zijn voor een moeilijke klus. Hieronder vind u een opsomming van de meest voorkomende toepassingen. Staat die van u er niet bij, schroom dan niet contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

GRAAFLIJNEN
Alle lijnen vanuit één referentiepunt uitzetten zonder gespannen draden, meetkijker of theodoliet. U hoeft niet op elke controlelijn op te stellen, zodat u met de RTS veel sneller en gemakkelijker werkt.
ERFSCHEIDINGEN CONTROLEREN OF EROP AANSLUITEN
U hebt geen lange meetbanden meer nodig wanneer u met perceelgrenzen te maken krijgt. Met RTS kunnen wij voor u de bouwpositie naar behoefte aanpassen.
CONTROLEPUNTEN EN VERPLAATSTE REFERENTIEPUNTEN
Controlepunten en verplaatste referentiepunten kunnen
sneller en efficiënter worden uitgezet. Zo blijft u op schema.
BETONBEKISTINGEN EN ANKERBOUTEN
Complexe betonbekistingen of ankerbouten kunnen wij vanaf elke positie uitzetten met behulp van slechts twee bekende punten. De applicatiesoftware maakt dit proces eenvoudig zodat het uitzetten gemakkelijk en veel sneller gaat.
BESTAANDE BOUWWERKEN INMETEN / CONTROLEREN
Het werk van anderen inmeten/controleren en indien nodig wijzigingen in de specificaties documenteren zodat er op verder getekend en gebouwd kan worden. Met de RTS worden  bouwwerken door één persoon opgemeten. De meetpunten worden in CAD aangeleverd.
CONTROLE-LIJNEN VOOR (ONDER)AANNEMERS UITZETTEN
Het uitzetten van controlelijnen voor (onder)aannemers gaat veel sneller en nauwkeuriger dan met meetband en theodoliet. U kunt gemakkelijk om obstakels heen werken, zodat u niet op elke lijn hoeft op te stellen.
TOPOGRAFISCHE METINGEN
Eenvoudig topografische informatie verzamelen en in andere
software importeren, voor analyse van hoogte en benodigd
uitgraven/ophogen.